Aero Fitness Club | Szombathely
Aero Fitness Club Szombathely
Aerofitness Club - Árkádia bevásárlóközpont
9700 Szombathely, Dolgozók u. 1.
Tel.: 06 20/ 947 77 74

Spinning

Kérjük látogassa meg új oldalunkat:

www.aero-fitness.hu

Előre elnézést kérünk a bizalmas hangnem és az egyes szám második személy használatáért, de úgy gondoljuk, hogy az WEBoldal és a klub látogatói fiatalok koruktól függetlenül, hiszen gondolkodásuk is fiatalos.

 

Ez nem egy általános, nem is versenysport, hanem egy olyan edzés, mely intenzitásától függően lehet zsírégető és állóképesség fejlesztő is.

Az egész világon változik az egészséghez és a fitnesshez való hozzáállás és annak oktatási módjai. Ennek a gyökeres változásnak az élén találjuk a Spinning programot, amely csaknem egymillió embernek segített a test és az elme kapcsolatának megtapasztalásában, ami a teljes fitness és egészség megteremtésének kulcsa. Ez az edzés a boldogságra és az egészségre is törekszik.Kiknek jó a Spinning ?

A spinning programot bármilyen edzettségi szint esetén alkalmazni lehet. Elkezdheti bárki kortól, nemtől, illetve előképzettségi szinttől függetlenül. Alkalmas sportsérülések utáni rehabilitációra, kihagyott időszak utáni állóképesség fejlesztésére, vagy akár versenyek előtti alapozásra. Azok is űzhetik, akiknek eddig nem volt lehetőségük más szabadidős sportot választani (alkatuk, koruk, sérülésük, ill. egyéb problémák miatt). Nem tiltott terhes kismamák és újdonsült anyukák részére sem. Mindenki tekerhet, akinek ülő helyzetben leér a lába a pedálra !

Az is spinningelhet, aki a valóságban nem tud biciklizni !

Táplálkozás, edzés közbeni folyadék bevitel:

A Spinning több egy egyszerű edzésnél – a legátfogóbb szellemi és fizikai edzésrendszer, amit valaha kifejlesztettek. Ezért az edzés előtt, alatt és után oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű kalória és folyadék bevitelére is. Ha az edzés előtt nincs elég kalóriád, glükogént égetsz, így az izomszöveteket fogod lebontani, ami fáradságot okoz és megnyújtja a regenerálódás idejét. Az egész napos éhezés, az állandó diétázás gyomorfájdalmakat okozhat, ingadozóvá teheti az energiaszintedet és állandó éhségérzetet okozhat. Ha edzés előtt és után nem fogyasztasz táplálékkalóriákat, elmulasztod az izomregenerálódás lehetőségét is. A megfelelő folyadékbevitel nem hagyja kiszáradni szervezeted, bőröd, és így az megtarthatja rugalmasságát is.

Edzés előtt nem a magas cukortartalmú energiaszeletek és folyadékok fogyasztása javasolt, mert a cukornak nincs táplálkozási értéke és a szervezet a cukrot kezdi lebontani a leghamarabb.

A bevitt folyadékot ma már kiegészítheted a szervezetnek fontos adalékokkal, pl. ásványi sókkal, vitaminokkal egyéb étrend kiegészítőkkel ( pl. zsírégetést elősegítő anyagokkal…).

Tévhitek

Sokan hiszik, hogy a Spinning izomtömeget növel, „hatalmas lesz a combom”.

A spinning pulzuskontrollal végezhető tekerés. Minden vendégünknek lehetősége van a saját zsírégető zónájában tekerni, vagyis fogyni. A spinning hosszú távon semmiképpen nem növeli az izomzatot, hiszen aerob edzés, mely inkább az izomzat szálkásodását idézi elő. Azok a vendégek, akiknek az izomzata a spinning miatt átalakulóban van, tapasztalni fogják a lábizomzat szálkásodásával a térfogat csökkenését és a bőr feszességének pozitív alakulását, az izomzat látványosan szebbé válását. Láttál Te már kövér , vagy nehézatléta alkatú biciklist ?

Természetesen a helytelen és határtalan táplálkozással, a túlzott kalória bevitellel a spinning edzés alatt ledolgozott kalóriákat túllépve lehetséges a testsúly ill. az alakod negatív irányú változása is.

Melyik edzőt válasszam? Ki a legjobb edző? Ki tartja a legerősebb órát?

Bár ez szubjektív dolog az edző alapvetően az óra hangulatát, az óra típusát, a zenét és a kontrollt képviseli. Az Ő feladata a helyes technikai kivitelezés mellett a vendég számára ideális gyakorlatokkal elvégeztetni a spinning programot. A terhelést magad szabályozod és az edző utasításait figyelmen kívül hagyva akár „külön órát is tarthatsz magadnak”.

Ha nem vagy megelégedve az edzővel, válassz másikat, hiszen mi sem vagyunk egyformák.

Milyen ruhát vegyek fel ?

Alapvetően nem lényeges a ruházat, azért a tekerést néhány dolog kényelmesebbé teheti. Bármilyen kemény talpú sportcipő alkalmas a spinninghez, de természetesen az SPD-s biciklis cipőkben lehet a legkényelmesebben edzeni. Tehát amire feltétlenül figyeljünk: az a cipő. A kesztyűt egy törölközővel is lehet helyettesíteni, de nem árt, mivel a „kistörcsi” az a ruhadarab, ami szinte mindig kell. A biciklis nadrág a belevarrt betét miatt sok örömet szerezhet tulajdonosának, de nem nélkülözhetetlen. Végezetül a felső. Bármiben lehet tekerni, de a bicajos pólóban a szellőzése miatt jobb marad a közérzetünk.

Ha az edzésen végzett terhelést a saját fizikai állapotodhoz igazítod és megfelelően táplálkozol, egészséges életmódot folytatsz, az általad kitűzött célok elérésén kívül esélyed lesz egy hosszabb, egészségesebb élet felé és mindezt nálunk egy kellemes társaságban teheted.


Nagyobb térképre váltás x

Nem elérhető szolgáltatás!

x